4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 68 reviews)
Uitstekend79%
Heel goed16%
Gemiddeld3%
Slecht0%
Verschrikkelijk2%

4 x gezonde broodjes voor in de herfst

4 x gezonde broodjes voor in de herfst

De zomervakantie zit er weer op en dat betekent dat de herfst er weer aan komt. Dit seizoen wordt vaak geassocieerd met spinnen, regen en korte dagen wat door veel mensen als iets negatiefs wordt gezien. Toch kun je ervoor zorgen dat de zon blijft schijnen, misschien niet in de lucht, maar wel op je bord. Met behulp van de lekkere, stevige broodjes vol met kenmerkende herfstingrediënten kom jij je (thuis)werkdag fluitend door!

Gezond herfstbrood 2

Broodje Smos Gezond

Het broodje smos is van zichzelf geen enorm gezond broodje, de combinatie van het beleg is dan ook zeker niet alledaags verantwoord te noemen. De gezonde broer van dit iconische Belgische broodje heeft de ongezonde ingrediënten vervangen en zorgt naast de lekkere smaak ook voor de juiste voedingsstoffen om optimaal te kunnen presteren in de soms donkere dagen. Met een combinatie van wat erwtjes, bieslook, sla, yoghurt en wat kruiden kun jij jouw favoriete bol met deze salade beleggen!

Broodje gerookte kipfilet

Houd het simpel, vlag en wimpel, dat is de essentie van dit broodje gerookte kipfilet. Een klein beetje boter, een paar plakjes gerookte kipfilet en wat blaadjes ijsbergsla en je hebt een gezond, speciaal maar toch alledaags broodje. Wil je graag toch nog iets uitgebreider lunchen? Voeg dan wat roomkaas en tomaat toe om het nóg specialer te maken.

Broodje met zalm en ei

Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar een broodje zalm met ei is echt onze favoriet! Neem twee stevige volkorenbroodjes en vul deze met één gekookt ei, een klein handje spinazie, twee plakken gerookte zalm en een beetje dille. Dit lekkere broodje past goed in een gezonde levensstijl en maakt gebruik van echte herfstproducten. Het is dus zeker een broodje dat je deze herfst moet proberen!

Broodje vegan

Wie zegt dat veganistisch eten saai is heeft dit broodje met pit nog nooit geproefd. Kies je favoriete stevige bol uit en vul deze met wat hummus, gegrilde paprika, rucola en walnoten en breek je dag met deze stevige lunch. Probeer eens iets anders dan normaal en kom in aanraking met nieuwe ingrediënten en smaken. Met dit broodje vegan begint jouw ontdekkingsreis langs alle uiteenlopende lunchmogelijkheden.

Heb je even geen zin om zelf de keuken in te gaan? Verwen jezelf dan eens en bestel gemakkelijk jouw favoriete broodje. Geen zin in brood? Denk dan ook eens aan een ander soort lunch met bijvoorbeeld een salade.

gezond herfstbrood