4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 217 reviews)
Uitstekend74%
Heel goed20%
Gemiddeld5%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

5x de lekkerste Vaderdag recepten

5x de lekkerste Vaderdag recepten

Laten we onze vaders deze Vaderdag eens flink gaan verwennen met heerlijke Vaderdag recepten! Het is weer bijna de derde zondag van juni. Hoog tijd om je flink uit te sloven voor één van de belangrijkste mannen in je leven. Verwen jouw vader, bonusvader, stiefvader of schoonvader met 5x de lekkerste Vaderdag recepten. Of je nu kiest voor een heerlijk ontbijt, brunch of lunch, deze gerechten zullen gegarandeerd in de smaak vallen!

Vaderdag-recepten-ontbijt-lunch-brunch

Inspiratie voor het lekkerste Vaderdag ontbijt, brunch en lunch

Vaderdag staat in het teken van verwennen en verrassen. Daarom kun je niet vroeg genoeg starten met de voorbereidingen. Dit begint natuurlijk met een heerlijk ontbijt, brunch of lunch. Het handige is dat je de Vaderdag recepten voor alle drie de momenten kunt gebruiken, waardoor je zelf kan kiezen wanneer en waarmee jij je vader wilt verrassen.

Croque monsieur

4 personen, 25 minuten bereidingstijd

Ingrediënten croque monsieur

1 meerzadenbrood

25 gram ongezouten roomboter

25 gram tarwebloem

250 ml halfvolle melk

1 mespunt gemalen nootmuskaat

4 eetlepels dijonmosterd

150 gram geraspte gruyère

4 plakken boeren streekham

Zo maak je een croque monsieur voor Vaderdag:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kapjes van het brood en verdeel het in 8 plakken. Rooster ze 4 minuten terwijl de oven opwarmt.
  2. Smelt de boter in een steelpan, voeg bloem toe en roer tot deze licht gekleurd is. Voeg melk, nootmuskaat, peper en optioneel zout toe. Laat 5 minuten sudderen tot een gladde saus.
  3. Bestrijk elk plakje brood met mosterd. Leg 4 plakjes met mosterd omhoog op het bakpapier. Verdeel de helft van de saus en kaas erover, leg ham erop en dek af met de resterende plakjes, mosterd naar beneden. Giet de rest van de saus erover, bestrooi met kaas en bak 10 minuten.

Scrambled eggs met bacon

2 personen, 10 minuten bereidingstijd

Ingrediënten voor scrambled eggs met bacon

✓4 eieren

✓ 100 ml slagroom

klontje roomboter (ca 10 gr)

(verse) bieslook

zout & peper

6 plakken ontbijtspek (ca 80 gr), uitgebakken

Zo maak je de perfecte scrambled eggs met bacon:

Kluts de eieren met slagroom, voeg zout en peper toe. Smelt boter in een pan op laag tot medium vuur. Giet het eimengsel in de pan en laat 30 seconden staan zonder te roeren. Gebruik een houten spatel om gestold ei van buiten naar binnen te vouwen. Herhaal dit proces tot het ei bijna gestold is. Bak het spek ondertussen langzaam op een middelhoog vuur. Je weet dat het spek klaar is wanneer hij knapperig en goudkleurig is. Haal beide van het vuur, garneer met de bieslook en serveer met de bacon. Tip! Probeer voor de topping ook eens geraspte kaas, avocado of zalm.

Kip kerrie croissants

6 croissantjes, 25 minuten bereidingstijd

Ingrediënten voor kip kerrie croissants

✓ 90 gram kerrie kip

✓ 1 verpakking croissantdeeg voor 6 stuks

✓ 1 ei, losgeklopt

✓ Zwarte of witte sesamzaadjes

Zo maak je kip kerrie croissants

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de kerriekip wat fijner, zodat het gemakkelijker te hanteren is bij het vullen van de croissantjes. Zorg ervoor dat er ook wat saus bij zit, dit maakt de vulling smeuïger.
  3. Rol het croissantdeeg uit. Leg een kleine hoeveelheid kerriekip op de brede kant van het deeg en rol het deeg vervolgens op tot een croissantvorm. Herhaal dit proces met de overige 5 stukjes deeg en leg ze op de bakplaat.
  4. Bestrijk alle croissantjes met het losgeklopte ei en bestrooi ze met sesamzaadjes.
  5. Bak de kip kerrie croissantjes 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer ze direct na het bakken.

Steak sandwich met gekaramelliseerde ui

4 personen, 15 minuten bereidingstijd

Ingrediënten voor steak sandwich met gekaramelliseerde ui

✓ 2 biefstukken

✓ 2 eetlepels boter

✓ 2 rode uien, in dunne ringen gesneden

✓ 2 eetlepels balsamico azijn

✓ 2 theelepels mosterd

✓ 3 eetlepels mayonaise

✓ 4 witte pistolets, opengesneden

✓ 1/4 krop kropsla

Zo maak je steak sandwich met gekaramelliseerde ui:

  1. Dep de biefstukken droog en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukken 4-5 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn aan de buitenkant en rosé van binnen. Haal ze uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze rusten.
  2. Voeg de rode ui en balsamico azijn toe aan het bakvet in de pan. Bak de uien in ongeveer 10 minuten zacht en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de mosterd en mayonaise in een kom en besmeer de binnenkant van de pistolets ermee.
  4. Snijd de biefstukken in dunne plakjes. Leg wat sla op de pistolets, verdeel de plakjes biefstuk erover en voeg de gekaramelliseerde uien toe.

Michelada (biercocktail) – voor de lunch of brunch

4 personen, 15 minuten bereidingstijd

Ingrediënten voor Michelada (biercocktail)

✓ 20 gram zeezout

✓ 4 limoenen

✓ 4 flesjes Sol bier

Zo maak je Michelada

  1. Maal het zeezout fijn in een molen en doe het op een schoteltje.
  2. Snijd de limoenen doormidden en gebruik één helft om de randen van de glazen te bevochtigen. Druk de vochtige randen zachtjes in het zeezout op het schoteltje, zodat er een dunne zoutrand ontstaat.
  3. Pers de overgebleven limoenen uit en verdeel het sap gelijkmatig over de glazen.
  4. Schenk vervolgens het Sol bier voorzichtig in elk glas en serveer de Michelada direct en geniet ervan!

Vaderdag ontbijt aan huis

Heb je trek gekregen van alle lekkere Vaderdag recepten, maar heb je geen tijd om uitgebreid in de keuken te staan deze Vaderdag? Dat betekent natuurlijk niet dat je vader het niet verdient om te genieten van iets lekkers op deze speciale dag. Laat daarom je Vaderdag ontbijt bezorgen voor een onvergetelijke Vaderdag. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een heerlijke brunch of lunch. Maak van deze Vaderdag een onvergetelijke ervaring vol culinaire verwennerij!