4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 168 reviews)
Uitstekend75%
Heel goed20%
Gemiddeld4%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

5x makkelijke en snelle traktaties voor kinderen

5x makkelijke en snelle traktaties voor kinderen

Het is een bekende traditie: trakteren op school met een verjaardag, als er een broertje of zusje is geboren, bij een trouwerij en bij andere feestelijkheden. Het is voor de kids hét moment dat ze in de klas even in de schijnwerpers mogen staan. Maar voor de ouders kan het bedenken van traktaties soms best voor wat hoofdbrekens zorgen. In dit artikel geven we je een aantal ideeën voor traktaties, die makkelijk en snel te maken zijn.

kinder feestje

Cupcakes

Cupcakes: iedereen kent ze en (bijna) iedereen lust ze. Je kunt ze zelf maken, maar je kunt ze ook bij de supermarkt halen of bij je lokale bakker bestellen. Cupcakes zijn in veel smaken, kleuren en formaten verkrijgbaar. Je kunt ze op uiteenlopende manieren versieren en daarmee zo gek maken als je zelf wilt. Pak bijvoorbeeld uit met mooie swirls van frosting, of gooi er simpelweg als topping wat smarties of sprinkels overheen.

cupcakes

Cakepops

Cakepops zijn kleine bolletjes cake op een stokje met glazuur en diverse decoraties. Ze zijn er in diverse vormen en kleuren. Enorm leuk om te maken en nog leuker om weg te geven als traktatie. Je maakt ze op basis van cakekruimels met botercrème of MonChou. De cakebolletjes tover je daarna met glazuur en decoraties om tot mooie, vrolijke cakepops.

cakepops

Donuts

Donuts zijn gefrituurde ringen of ballen van deeg, soms gevuld met jam en vaak bedekt met suiker of glazuur. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Thuis kun je ervoor kiezen om ze nog te bedekken met chocola of glazuur. Voor de geboorte van een kindje is het bijvoorbeeld leuk om de donut te bedekken met blauw of roze glazuur en de bijbehorende kleur muisjes en voor de verjaardag van je kleintje kun je de donuts decoreren naar een thema waar je kindje op dat moment dol op is: zoals hieronder bijvoorbeeld de roze & eenhoorn-fase.

donuts

Windmolens

Het in elkaar knutselen van een echte, originele traktatie is een traditie waar je je als ouder zijnde helemaal op kan uitleven. We hebben een traktatie voor je uitgezocht, waarbij je lekker aan de slag kan. En wat voor eentje! Hollandser als dit kan je het niet krijgen: echte Hollandse windmolens, gemaakt van een ijshoorntje, een pennywafel en een paar smarties. Zet het ijshoorntje ondersteboven neer en prik twee kleine cocktailprikkers in de bovenkant van het hoorntje. Snij vervolgens de pennywafel doormidden (zodat je twee stukjes wafel krijgt) en plaats deze kruislings op het ijshoorntje. Dit zijn de wieken van de molen. Je prikt hierbij voorzichtig de twee stukjes wafel in de cocktailprikkers. Maak glazuur van water en poedersuiker, meng dit tot een dik papje ontstaat. Dit glazuur zal dienen als lijm voor de smarties. Vervolgens plak je drie smarties op het ijshoorntje, van boven naar beneden. Klaar is de traktatie!

windmolen traktatie

Koekjes

Tot slot nog een laatste, makkelijke traktatie voor de kids: koekjes met gezichtjes. In de supermarkt zijn allerlei soorten koekjes met gezichtjes te koop. Smelt vervolgens wat chocola, giet het over de bovenkant van het koekje en strooi er daarna wat sprinkels overheen. Het gezichtje bevat nu een vrolijke haardos. Plak nog een smartie of M&M op het gezichtje als neusje, en je hebt vrolijke gezichtjes.

Mix & match

De keuze is lastig, er is immers zo veel. Of misschien ben je helemaal niet zo’n DIY held en krijg je de kriebels van het in elkaar moeten knutselen van zoveel traktaties. Gelukkig bieden wij op Lunch.nl de traktatiebox aan: verschillende soorten traktatieboxen met een mix van donuts en muffins, zoete lekkernijen of bakkers lekkernijen. Loopt het water je al in de mond? Bekijk dan snel alle traktatieboxen, maak een keuze en laat de box makkelijk en snel thuis bezorgen. Zelf wat te vieren op werk? Bekijk dan eens deze leuke ideeën voor traktaties op het werk.

koekjes traktatie