4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 215 reviews)
Uitstekend74%
Heel goed20%
Gemiddeld5%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

Carpaccio lunch maken

Carpaccio lunch maken

Wie kent het gerecht met dun gesneden rundvlees wat op een bord met garnering van sla wordt geserveerd? Dat is natuurlijk carpaccio van rood vlees. Oorspronkelijk is carpaccio een Italiaans woord. Het betekent ‘’dun gesneden’’. Zolang iets op carpaccio wijze is gesneden, noem je het carpaccio. Zo kan je bijvoorbeeld ook carpaccio maken van vis en van groenten. Zin in een goede lunch? Wij geven 3 x tips om een lekkere carpaccio lunch te maken.

carpaccio lunch

Carpaccio van rund

Runder carpaccio is vaak terug te vinden op een lunchkaart in de vorm van een salade of een broodje. Toch is het ook wel eens lekker om iets anders dan een broodje of salade te eten bij de lunch. Kies eens voor een heerlijke wrap carpaccio. Eenvoudig zelf te maken. Zo’n heerlijke wrap maak je door een tortilla wrap te beleggen met carpaccio. Dit maak je af met een dressing naar keuze en toppings zoals Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Dan rol je de wrap op en snijd je hem door de helft. De wrap is nu klaar om op te eten of mee te nemen naar kantoor. Mocht je geen tijd hebben om een wrap met carpaccio ‘s ochtends zelf klaar te maken. Laat dan eens een heerlijke gezonde wrap bezorgen.

carpaccio tonijn

Carpaccio van tonijn

Een zeer lekker alternatief voor de vlees carpaccio is carpaccio van tonijn. Dit is redelijk lastig om zelf te maken, maar het is niet onmogelijk. Je kan carpaccio van tonijn zelf snijden van een tonijnsteak (sashimi kwaliteit) of kopen. Kant en klare tonijncarpaccio is vaak alleen verkrijgbaar in een visspeciaalzaak. Zin in een bijzondere lunch? Beleg dan een heerlijk broodje met tonijn carpaccio. Voor een ultieme smaaksensatie maak je de tonijncarpaccio af met rucola sla en een dressing van sojasaus. Als topping voor het beleg, passen sesamzaadjes hier perfect bij. Tip: mocht je niet zo’n fan zijn van tonijn kan je tonijn ook verwisselen voor zalm carpaccio.

Carpaccio van rode biet

Ben jij een vegetariër en lijkt een carpaccio lunch je wel wat? Maak dan een carpaccio salade van rode biet met geitenkaas. Een heerlijke gezonde versie van dit oorspronkelijk Italiaanse gerecht. Hoe maak je deze salade? Snijd de bieten in dunne plakjes, dit kan je doen met een kaasschaaf of met een scherp mes. Verdeel de plakjes biet over een bord. Daarna kan je salade naar keuze zoals rucola melange over de bietencarpaccio verdelen. Vervolgens maak je het af met rauwkost en noten naar smaak. Tenslotte top je het geheel af met stukjes geitenkaas. Geitenkaas past perfect bij bietencarpaccio en maakt dit gerecht helemaal af. Kies voor de dressing bijvoorbeeld balsamico crème dressing en voeg peper en zout toe naar smaak. Tip: wil je het gerecht liever veganistisch maken? Gebruik dan geen geitenkaas.

carpaccio van rode biet

Carpaccio lunch bestellen?

Ben je zelf niet zo’n keukenprinses of -prins? Je kan ook een heerlijke carpaccio lunch bestellen. Kies voor een broodje, salade of wrap met carpaccio. Jouw carpaccio lunch wordt op een zelfgekozen tijdstip bezorgd thuis of op kantoor. Direct online bestellen, heerlijk gezond en makkelijk.