4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 165 reviews)
Uitstekend75%
Heel goed20%
Gemiddeld4%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

De leukste activiteiten voor in je pauze

De leukste activiteiten voor in je pauze

Het is super belangrijk om een goede sfeer te hebben op je werkplek. En een goede sfeer komt er niet zomaar. Begin daarom eens om een goede band op te bouwen met je collega’s. En daarnaast is het ook wel eens leuk om in je pauze over iets anders te babbelen dan alsmaar over werk. Om de gezellige sfeer erin te krijgen (of te houden) met je collega’s hebben wij de leukste activiteiten op een rijtje gezet. Trommel al je collega’s op en beleef een productief en leuk pauzemoment.

de leukste activiteiten voor in je pauze

Pubquiz

Organiseer samen met of voor collega’s een leuke pubquiz. Afhankelijk van de tijd kies je een aantal onderwerpen waar je meerkeuzevragen voor bedenkt. Bijvoorbeeld de categorie: muziek, sport of films. Daarnaast kan je ook vragen maken over je collega’s om elkaar beter te leren kennen. Bijvoorbeeld welke hobby’s ze hebben of waar hun kwaliteiten liggen. Maak een leuke PowerPoint zodat je écht een presentatie kan geven en iedereen goed de antwoorden kan lezen. Voor het beantwoorden van de vragen kan je antwoordformulieren maken. Daarnaast kan je ook makkelijk via programma’s zoals Kahoot een pubquiz digitaal maken. Dan heb je meteen een presentatie met antwoordformulieren. Iedereen logt in via zijn of haar laptop of telefoon. Tevens kan je ook teams maken. Zo creëren de collega’s onderling steeds meer een band en werken jullie meteen aan de teambuilding.

activiteiten met collega's

Ranking de collega

Dit is een super leuk spel om samen met collega’s te doen. Het vergt weinig voorbereiding. Ranking de collega is een spel waarbij er stellingen worden gedeeld en iedereen zichzelf inclusief alle collega’s moeten ranken. Een stelling kan bijvoorbeeld zijn: ‘’welke collega drinkt het meeste koffie’’ of ‘’welke collega zou het snelst emigreren’’. Iedereen schrijft dan op een papiertje zijn ranking op. Later kunnen jullie bespreken hoe iedereen de ranking heeft ingedeeld en daarover in gesprek gaan. Het leukste is als de stellingen humor bevatten of eigenschappen die je nog niet van elkaar wist.

Raadsel

Bedenk een leuk raadsel voor je collega’s waar je in de pauze over na kunt denken. Raad er lekker op los. Je collega’s kunnen gedurende de pauze of zelfs de rest van de dag raden wat het antwoord is. Super leuk om even de gedachten te verzetten en het over iets anders te hebben dan werk. Wissel steeds af welke collega’s moeten raden en wie het raadsel bedenkt.

airhockey op kantoor

Spelletje

Ouderwets gezellig en ideaal om in de pauze te ondernemen met collega’s. Leuke spelletjes. Zorg dat je een aantal spelletjes meeneemt of inkoopt die je binnen een half uur kunt spelen. Daarnaast zijn natuurlijk de voetbal-, tennis-, of airhockeytafels al jaren favoriet op vele werkplekken. Zet een leuk toernooitje op of maak een highscore lijst. Wedden dat iedereen heel fanatiek meedoet? En daarnaast zorg je ook nog voor een beetje beweging en competitie.

bedrijfslunch

Samen lunch bestellen

Naast samen activiteiten ondernemen is het ook erg gezellig om samen te lunchen. Het geeft een heel ander effect voor de sfeer wanneer je het werk écht even volledig neerlegt en de tijd voor elkaar neemt. Organiseer bijvoorbeeld 1 x per week of maand een lunchmoment. Waarbij iedereen tegelijk gaat genieten van een heerlijke lunch. Wil je het lunchmoment echt bijzonder en aantrekkelijk maken? Maak het dan compleet door een gezonde en lekkere lunch te bestellen. Iedereen kiest iets uit wat hem of haar lekker lijkt en smikkelt dit op tijdens het lunchmoment. Even online bestellen en het wordt op een gekozen tijdstip bezorgd! Laat die lunch en gezelligheid maar komen.