4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 169 reviews)
Uitstekend75%
Heel goed20%
Gemiddeld4%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

Herfstbroodje; mozzarella, vijgen, gedroogde ham

Herfstbroodje; mozzarella, vijgen, gedroogde ham

De herfst staat weer voor de deur. Op culinair gebied is de herfst altijd heel fijn: er is weer zoveel te koop en te proeven. In dit artikel delen wij een recept voor een heerlijk herfstbroodje met buffelmozzarella, balsamico vijgen, dun gesneden gedroogde ham en rucola.

Herfstbroodje; mozzarella, vijgen, gedroogde ham

Ingrediënten:

Ingrediënten voor de balsamico vijgen:

Zo maak je de balsamico vijgen

Doe de vijgen in een pan en voeg een laagje water toe, zodat de vijgen onder water staan. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kan je het vuur laag zetten. Kook de vijgen zachtjes gedurende 10 minuten.

Na 10 minuten kun je het water afgieten. Zet de vijgen weg in een bakje en voeg balsamico-azijn, de suiker en het zout toe aan de pan. Deze ingrediënten kun je aan de kook brengen. Voeg daarna de vijgen weer toe en laat ze 15 minuten zachtjes koken.

Schep de vijgen uit het vocht en leg ze even neer op een bordje of een bakje. Breng het water, met de ingrediënten, weer aan de kook. Kook dit geheel zacht, totdat de balsamico stroperig is geworden. Dit geheel kun je gaan gebruiken als balsamico dressing. Snijd de afgekoelde vijgen, per vijg, in 3 plakken.

Zo maak je het broodje

Snijd het broodje over de lengte in tweeën. Smeer op beide kantjes brood 1 theelepel balsamicodressing. Leg hierop een handje rucola. Op het bedje van rucola, leg je 3 plakken buffelmozzarella op een rij. Leg hier vervolgens de ham op. Om het af te maken, leg je daarbovenop een vijg neer. Voeg vervolgens gemalen peper naar smaak toe. En klaar is je herfstbroodje!

Broodjes laten bezorgen

Heb je geen tijd om zelf broodjes te maken? Je kunt ook broodjes bestellen voor thuis of voor op het werk! Je hebt keuze uit allerlei broodjes, zoals een broodje gezond ham-kaas, vegan hummus, filet americain, brie, eiersalade of bieslookroom. En er is nog veel meer. Eet smakelijk alvast!

vijgen