4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 158 reviews)
Uitstekend75%
Heel goed20%
Gemiddeld4%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

Lekker kerstontbijt maken

Lekker kerstontbijt maken

Tijdens de kerstdagen wil je natuurlijk lekker eten. Dit begint al met het kerstontbijt. Maar waar begin je en hoe kan je een lekker kerstontbijt samenstellen? Met een ontbijt kan je alle kanten op. Wij geven je wat lekkere tips om je kerstontbijt lekker en exclusief te maken. Ook weet je zeker dat er voor iedereen wat lekkers op tafel staat.

Kerstontbijt

Warme ontbijtjes

Wil jij naast broodjes ook wat warme gerechtjes serveren tijdens het kerstontbijt? Maak dan lekkere wentelteefjes of American pancakes. Wentelteefjes maak je makkelijk door suiker, kaneel, eieren en water in een diep bord te mengen. Snijd de korstjes van wit of bruin brood eraf en haal het brood door het mengsel. Even bakken in een pan met een beetje boter en je wentelteefjes zijn klaar. Om het echt kerstig te maken kan je de wentelteefjes bestrooien met gekleurde suiker en zilvere pareltjes om op te eten. Ook kan je aan de slag gaan met American pancakes. Heb je thuis koekvormpjes van sterren en kerstboompjes? Leg de vormpjes dan op de pancakes en strooi in het vormpje (poeder) suiker. Zo zien je pannenkoeken er helemaal kerstig uit.

Luxe broodjes

Naast warme gerechtjes kan je ook luxe broodjes serveren. Het lekkerste is natuurlijk als je kan varieren. Bak verschillende soorten kleine broodjes af en serveer het beleg op een mooi bord. Luxe beleg is carpaccio, zalm, tonijn, kipfilet, spek en natuurlijk een lekker eitje. Zo kan iedereen een lekker broodje samenstellen. Zet er ook nog een schaaltje met groente bij als tomaatjes, komkommer en sla om de broodjes helemaal af te maken. Naast al die lekker luxe broodjes hoort natuurlijk ook een kerststol met spijs. Deze kan je zelf maken of kopen in de winkel. Misschien zit er wel een kerststol in je kerstpakket!

Zoete lekkernijen

Willen jullie bij het ontbijt ook zoete lekkernijen? Pak de bakspullen dan uit de kast en ga aan de slag. Maak bijvoorbeeld kleine kerstcupcakes. Versier je kerstcupcakes met sprankles en kerstchocolaatjes. Ook kan je een klein kerstmannetje uitprinten, op een stateprikker plakken en in de cupcakes prikken. Wil je er ook wat fruit bij serveren? Dan hebben wij een leuk en creatief idee. Snijd het puntje van de aarbei eraf, spuit op het bolle gedeelte van de aardbei een beetje slagroom, plaats het puntje op de slagroom en je hebt een kerstmannetje met baard gemaakt! Natuurlijk kan je de zoete lekkernijen ook bewaren voor bij de koffie of thee.

Ben je benieuwd geworden naar nog meer lekkere kersthapjes? Bekijk dan eens hoe je zelf een Kerst High Wine kan maken!

Kerstontbijt