4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 232 reviews)
Uitstekend74%
Heel goed21%
Gemiddeld4%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

Lunchen met een budget, goedkope en gezonde opties

Lunchen met een budget, goedkope en gezonde opties

We leven momenteel in een wereld waar alles alleen maar duurder wordt. Dit kan effect hebben op je budget. Je moet dan misschien wel keuzes gaan maken als het op eten aankomt. Dit betekent natuurlijk niet dat je niet meer lekker kan eten! Je moet alleen iets meer gaan letten op de aanbiedingen, want die zijn er genoeg. Bij lunch.nl snappen wij als geen ander dat je toch lekker wilt eten. Wij hebben hier een paar tips voor jou om je wat op weg te helpen met een lekkere lunch voor een leuk prijsje.

goedkoop gezonde lunch

Maak je eigen lunch

Als je een heerlijke kantine hebt op je werk is de verleiding groot om een lekker broodje te halen, maar als je dat 5x in de week doet, tikt dat aardig aan. Je eigen lunch maken thuis hoeft niet veel te kosten en hoeft ook zeker niet lang te duren. Ben je nou echt geen ochtend persoon ‘net als ik’ is het een optie om je lunch de avond ervoor te maken.

Makkelijke en goedkope lunch ideeën

Ben jij een mozzarella liefhebber dan is dit een lekkere lunch voor jou! Dit is een super makkelijke lunch. Je smeert groene pesto op je volkoren brood en belegt die verder met stukjes mozzarella en tomaten en top je hem af met wat rode ui. Met de hoeveelheid ingrediënten die hieronder staan, kan je 2 sneetjes per dag maken voor 3 dagen. Dat is lunch voor €2,84 per dag, dat is een lekker prijsje.

gezonde lunch sandwich

Tonijn sandwich

Ook kan je een hele lekkere lunch maken met tonijn! Maak het blikje tonijn open en giet de olie eruit. Schep de tonijn vervolgens in een bakje en voeg blokjes tomaat eraan toe en wat zuivelspread. Roer dit goed door en smeer het vervolgens op je broodje en dan heb je een heerlijke sandwich. Wat het nog lekkerder maakt is om je broodje eerst even te roosteren en dan het tonijn mengseltje erop te smeren. Je kan de tonijn natuurlijk zelf op smaak brengen als je dat lekker vindt met zout en peper. Met dit recept kan je 2 sneetjes per dag maken voor 2 dagen. Dat is lunch voor €2,73 per dag.

tonijn sandwich goedkoop

Tosti

Heb je bij jou op kantoor een tosti-ijzer, dan kan je helemaal een lekkere en goedkope lunch maken. Voor een tosti ham kaas heb je maar 3 ingrediënten nodig, ben je nou nog makkelijker dan kan je zelfs alleen een tosti kaas doen en scheelt het ook weer wat geld. Met dit aantal ingrediënten zou je 6 tosti’s kunnen maken, als je van de ham en kaas 1 plakje gebruikt. Dat zou betekenen dat je voor een hele week 1 tosti kan maken. Als dat het geval zou zijn dan kost 1 tosti €0,83. Laten we zeggen dat je 2 tosti’s op een dag eet, dan heb je lunch voor 3 dagen en kost het je €1,66 per dag. Voor dat geld haal je tegenwoordig geen broodje meer uit de kantine.

goedkope tosti

Maaltijd preppen

Kook jij nou ook altijd te veel en gooi je dat vaak weg, doe dit niet! Bewaar dit in een Tupperware bakje in de koelkast en neem het de volgende dag mee naar je werk. Hierdoor bespaar je geld, gooi je geen eten weg en scheelt het jou weer tijd in de ochtend. Op je werk kan je dit dan lekker opwarmen en heb je een warme maaltijd voor tijdens de lunch! Je kunt ook op zondag voor de hele week maaltijden preppen. Dit kost op zondag eventjes wat tijd, maar dan hoef je voor de rest van de week geen lunch meer te maken en je kan je eten heel makkelijk invriezen, zodat je het aan het einde van de week nog lekker kunt eten.

Aanbiedingen

Vergeet vooral de aanbiedingen niet. Heb je een avondje niks te doen, kijk dan lekker de folders, soms zijn er hele fijne aanbiedingen zoals de 1 + 1 aanbiedingen of de 2 halen 1 betalen. Er zal vast niet elke week een aanbieding zijn die jij lekker vindt, maar het is zeker de moeite waard. Kijk ook welke supermarkten het goedkoopst zijn en kijk in de vakken ook naar onder. Vaak zijn de schappen waarvoor je moet bukken iets goedkoper dan die op ooghoogte (een tipje van ons ;).

Lunchen met een budget

Hopelijk heb je wat aan deze tips en receptjes gehad en kan je vanaf morgen een heerlijke lunch maken die niet al te duur is. Wil je gezonder leren eten? Lees dan meer over een gezond eetschema en pak een gezonde leefstijl op!