4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 158 reviews)
Uitstekend75%
Heel goed20%
Gemiddeld4%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

Tips voor een gezonde lunch op kantoor

Tips voor een gezonde lunch op kantoor

Het is belangrijk om een goede en gezonde lunch te nuttigen tijdens kantoordagen. Het is natuurlijk niet wenselijk om met een knorrende maag te moeten functioneren of een laag energielevel te hebben door een suikerdipje. Daarom geven wij de beste tips voor een gezonde lunch op kantoor. Het hoeft namelijk niet lastig te zijn om een gezonde lunch voor elkaar te boksen. Lees deze blog voor tips en inspiratie voor een gezonde lunch op kantoor.

Tips voor een gezonde lunch op kantoor

Wat is een gezonde lunch?

Vaak wordt er gehamerd op het feit dat het belangrijk is om een gezonde lunch te eten. Toch is het voor velen lastig om dit ook daadwerkelijk vol te houden. Het is eigenlijk een kwestie van de juiste informatie inwinnen. Want wat is dat nou precies een gezonde lunch? Nou, dat leggen wij eens duidelijk en simpel voor je uit. Een gezonde lunch draait vaak om een goede balans vinden. En dan vooral een goede balans tussen de juiste voedingsstoffen binnen krijgen en gevarieerd en lekker eten. Dat betekent dat je goed moet opletten dat je lichaam voldoende groenten, eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgt. Zorg daarom dat je veel groente en fruit, graanproducten en een klein beetje vlees, vis, bonen en noten eet. Dat wil niet zeggen dat je nooit een lekker broodje kan eten. Integendeel, zorg er alleen voor dat wanneer je een lekker broodje eet, je dit combineert met een lekkere portie groente zoals rauwkost.

Restjes van het avondeten

Heb je de avond van tevoren een heerlijke maaltijd gekookt, maar heb je nog genoeg over? Bewaar de restjes van het avondeten en gebruik dit als lunch. Je kan de restjes vaak prima meenemen naar kantoor als lunch of als het niet voldoende is gebruiken voor een salade of als broodbeleg. Eventueel kan je zelfs overwegen om een portie meer te koken. Aangezien je toch al gaat koken creƫer je gelijk een gezonde lunch voor de volgende werkdag.

volkoren brood

Kies voor volkoren

Volkorenbrood is gezonder dan bijvoorbeeld witbrood. Dat ligt aan het feit dat bij een volkoren product de hele graankorrel wordt verwerkt. Daarnaast bevatten volkoren producten veel meer vezels wat ervoor zorgt dat je langer een verzadigd gevoel zal hebben. Kies daarom altijd voor een volkoren wrap of volkoren brood. Dit is veel gezonder en beter voor je spijsvertering. Volkoren producten bevatten daarnaast ook ijzer, vitamine b en voldoende koolhydraten om de dag goed door te komen. Doordat je langer verzadigd bent van het eten van een volkoren product zal je uiteindelijk ook minder eten en minder snel opnieuw trek krijgen.

Gezonde lunch bestellen

Soms is het lastig om in de hectiek van het leven ook nog te moeten denken aan een gezonde lunch. Dat is heel begrijpelijk en je bent zeker niet de enige. Gelukkig zijn er meer opties dan onnodig voor een ongezonde lunch kiezen. Je kan namelijk eenvoudig een gezonde lunch bestellen. Bestel bijvoorbeeld een gezonde salade of lekker belegd broodje. Met daarnaast een vers sapje en een stuk fruit. Zo kan je toch genieten van een gebalanceerde en gezonde lunch, zonder dat het veel moeite kost. Kies een lunch en bestel die direct online. Alleen nog even een tijdstip van bezorging kiezen en de heerlijke lunch komt vanzelf naar je toe.