4.8
Rated 4.8 out of 5
4.8 van 5 sterren (op basis van 49 reviews)
Uitstekend82%
Heel goed16%
Gemiddeld2%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Tips voor een gezonde thuiswerk lunch

Tips voor een gezonde thuiswerk lunch

Ben jij aan het thuiswerken? Dan is een goede lunch net zo belangrijk als op kantoor. Thuis heb je waarschijnlijk zelfs meer om te maken. Geen voor gesmeerde boterhammen, maar een lekkere, verse en gezonde lunch. Wij hebben een paar tips voor jou op een rijtje gezet.

thuiswerk lunch

Veel groente

Als je thuis een lekkere lunch gaat maken, is natuurlijk alles binnen handbereik. Haal veel groente in huis waar je iets mee kunt. Bijvoorbeeld lekkere sla, komkommer, tomaatjes, wortel of wat jij ook lekker vindt. Je kunt hier bijvoorbeeld een grote salade van maken. Daarnaast is het ook erg lekker en gezond om groente te eten naast een broodje. Zo kun je bijvoorbeeld een boterham of cracker vervangen door wat groente. Zo heb je gelijk ook je vitamines binnen.

Maak een lekker eitje

Nu je toch thuis bent, kun je beter ook maar gelijk genieten van de upsides. Zo kun je natuurlijk lekker iets bakken of koken, zoals een ei. Je kunt hier allerlei kanten mee op. Maak bijvoorbeeld een geroosterde boterham met avocado en een gekookt eitje erop of bak een ei in de pan. Een omelet met allemaal groente erdoor is ook erg lekker en gezond. En dat kun je echt niet maken als je op kantoor bent. Neem het er dus van op een thuiswerkdag en maak gelijk wat lekkers in de keuken voor jezelf klaar.

Aan de slag met wraps

Wraps worden vaak vergeten tijdens de lunch, maar ze zijn erg lekker. Het leuke aan wraps is dat je ze kunt vullen met wat je wil. Zo kun je jouw wrap helemaal volstoppen met sla en groente of kun je gaan voor bijvoorbeeld kipfilet of zalm. Heerlijk en voedzaam. Daarnaast is het onwijs fijn dat je er eindeloos mee kan variƫren; zo is geen enkele lunch hetzelfde.

Crackers beleggen

Eens iets anders dan een bammetje? Pak dan eens die crackers erbij! Je kunt hier van alles op doen. Ga bijvoorbeeld voor cottage cheese, cherry tomaatjes en lekker veel kruiden of maak eens zelf pesto en smeer dit erop. Ook bij crackers geldt: je kunt er eindeloos mee variƫren. Niet zo heel gemakkelijk op kantoor, omdat je dan alles los mee moet slepen, maar daarom juist erg leuk en lekker voor als je thuis werkt.

Iets bestellen

Heb jij een hele drukke thuiswerkdag? Dan kan het juist wel lekker zijn als je even niet de keuken in hoeft. Dan kun je broodjes en salades bestellen voor thuis. Je kunt van tevoren een tijdstip inplannen zodat jij bijvoorbeeld weet dat de bezorger om 12 uur voor de deur staat. Zo kun je genieten van je gehele pauze en ook nog eens van een lekkere en gezonde lunch. Makkelijker wordt het niet!

thuiswerk lunch