4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 223 reviews)
Uitstekend74%
Heel goed20%
Gemiddeld5%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

Zo geef je jouw lunch een feestelijk tintje mee

Zo geef je jouw lunch een feestelijk tintje mee

Sommige mensen lunchen even snel tussen het werken door, met een trommeltje brood en een kop koffie of thee. Anderen maken er juist een hele ceremonie van, thuis of op locatie. Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoeveel tijd en budget je beschikbaar hebt. Maar eten moeten we allemaal, dus het is zeker aan te bevelen om er in elk geval voldoende aandacht aan te besteden. Wil je er echt iets feestelijks van maken, omdat je bijvoorbeeld iets te vieren hebt of iemand wilt verrassen, dan hebben we hier wat leuke tips voor je.

feestelijke lunch

In Nederland nemen we relatief weinig tijd om te lunchen en dat is jammer. Voor een deel laat zich dat feit verklaren door het gegeven dat we in lunchtijd meestal niet samen zijn met onze huisgenoten. Waar we ’s morgens en ’s avonds de maaltijd samen met onze gezinsleden nuttigen, zijn we midden op de dag vaak op ons werk en is het meer een moment van vullen dan van genieten. Brood staat nog altijd met stip op nummer 1, want zo’n zeventig procent van de Nederlanders eet rond het middaguur belegde boterhammen. De salade en een pastagerecht volgen op de tweede en derde plaats. Maar het kan natuurlijk ook heel anders!

Kleine gerechtjes

Als je met meerdere mensen gaat lunchen, is het een leuk idee om te kiezen voor allerlei kleine gerechtjes. Toastjes met beleg, spiesjes, een garnalencocktail of een klein glaasje met soep doen het bijzonder goed. Ook een leuk idee: stukjes gebakken kip met wat gegrilde groenten! Voor het dessert kun je jouw baktalenten aanwenden. Met een mix voor biscuit draai je zo een fantastische taart in elkaar waarmee je jouw lunchgasten echt kunt verrassen. En als een hele taart wat groot is voor bij de lunch, bedenk dan dat je het resterende deel later op de dag nog prima bij de koffie of thee kunt serveren.

Vers fruit

Over het algemeen eten Nederlanders niet voldoende vers fruit. De lunch is een mooi moment om wat extra fruit te consumeren. Je maakt er bijvoorbeeld een frisse fruitsalade van, zodat je verschillende fruitsoorten tegelijk op je bord hebt liggen. Maar ook die lekkere zelfgebakken biscuittaart maak je natuurlijk pas echt compleet door er wat blauwe bessen, aardbeien, frambozen of stukjes banaan op te leggen. Zo geef je het geheel bovendien een extra feestelijk tintje mee!

Liever bestellen?

Heb jij geen zin om zelf de keuken in te duiken? Bekijk dan ons ruime aanbod aan broodjes, salades, wraps, fruit en taartjes en bestel gemakkelijk lunch voor thuis of op kantoor. Ook leuk om eens je familieleden of collega’s mee te verrassen.