Broodjes: dit eten we het liefst

Broodjes: dit eten we het liefst

Broodjes: we zijn er dol op. Als ontbijt, maar ook tijdens de lunch worden er vaak belegde broodjes gegeten. Of je die boterham nu thuis smeert, ergens afhaalt of bestelt op kantoor, veel Nederlanders eten brood als lunch. Ben jij benieuwd wat de populairste broodjes zijn? Lees dan vooral verder.

belegde broodjes

Waarom eten we zoveel brood?

Wat is de reden dat Nederlanders zo veel brood eten? Dit is vooral om praktische redenen. Brood is namelijk erg makkelijk om even snel te maken of om mee te nemen. De broodtrommel is razendpopulair. Je pakt een boterham uit de kast, je smeert er wat op en je boterham is klaar. Voor de rest zijn er geen voorbereidingen, lekker makkelijk dus. Daarnaast vinden we brood gewoon lekker. Van normale boterhammen tot aan luxe broodjes zoals een stokbroodje of bol. Daarnaast kun een broodje helemaal naar eigen zin beleggen en daar kan echt heel veel lekkers op. Tot slot is een goed argument dat brood een basisproduct is. Brood bevat veel basisvoedingsmiddelen zoals koolhydraten, vezels, ijzer, eiwitten, calcium, vitamine B en mineralen. Eet jij een lekker broodje? Dan krijg je dus gelijk veel goede voedingsmiddelen binnen. 

Zelf smeren

Smeer jij elke ochtend zelf een boterham? Dan is de keuze van beleg reuze. Wat kies jij? In Nederland zijn vooral kaas, hagelslag en pindakaas erg populair. Maar ook de boterhamworst wordt vaak op een boterham gelegd, dit doen eigenlijk vooral mannen. Deze smeersels worden ook vaak gekozen uit praktische overwegingen: pindakaas en hagelslag is erg lang goed, dus die kunnen makkelijk bewaard worden. Daarnaast heeft de gemiddelde Nederlander bijna altijd wel een stuk kaas in huis.  

Belegde broodjes bestellen

Wat voor broodje kies jij als je een broodje gaat bestellen? Er is natuurlijk enorm veel keuze en de broodjes zijn een stuk luxer dan gemiddeld lunchbroodje die we thuis smeren. Uit ons assortiment van belegde broodjes zijn de populairste broodjes: broodje zalm, broodje carpaccio en het broodje gezond. Dat is wel gelijk een andere wereld dan een boterham met pindakaas. Dat komt omdat we het juist leuk vinden om voor luxe broodjes te kiezen als we iets bestellen. Dan eten we graag iets wat we niet altijd in huis hebben. 

Dieetwensen

Niet voor iedereen is een broodje een logische keuze. Zo zijn er velen met een glutenintolerantie. Gelukkig kun je bij ons ook kiezen voor een glutenvrij broodje. Daarnaast zijn er ook veel vegetariërs. Daar hebben we ook een oplossing voor: een broodje oude kaas, kruidenkaas, brie, eiersalade of mozzarella. Ben jij veganist? Dan hebben we zelfs een broodje vegan voor je! Heerlijk met humus, gegrilde groente, walnoten en rucola. Bekijk al onze heerlijke broodjes en kies zelf een favoriet!  En anders kun je natuurlijk ook altijd nog eens een lekkere salade proberen. 

belegd broodje zalm