4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 223 reviews)
Uitstekend74%
Heel goed20%
Gemiddeld5%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

Glutenvrij broodje

Glutenvrij broodje

Er zijn veel mensen die geen gluten eten. Dit kan komen door coeliakie, glutenallergie of glutensensitiviteit. Om ervoor te zorgen dat iedereen van een gezonde lunch kan genieten, bieden wij nu ook een glutenvrij broodje aan! Let op: dit is op dit moment alleen mogelijk voor de regio Drechtsteden. Natuurlijk kun je kiezen voor een salade, maar we hebben nu dus ook heerlijk belegde glutenvrije broodjes voor specifiek deze regio. Zo is er voor ieder wat wils.

glutenvrij broodje

Waarom glutenvrije ingrediënten?

Wij vinden het belangrijk dat er een lekkere en gezonde lunch beschikbaar is voor iedereen. Ga je gezamenlijk lunchen op kantoor, bijvoorbeeld tijdens een vergadering, een meeting of tijdens de pauze? Dan is het fijn als iedereen hieraan mee kan doen. Maar ook voor thuis is dit het geval. Er zijn veel mensen die niet goed tegen gluten kunnen of die liever geen gluten willen eten. Daarvoor is nu een lekker glutenvrij broodje beschikbaar. Zo kun je voor iedereen broodjes en salades bestellen. Het broodje (soort petit pain) bestaat uit glutenvrije ingrediënten, maar wordt wel gebakken in een omgeving waar ook gerechten met gluten bereid worden.

Wanneer is iets glutenvrij?

Laten we beginnen met een uitleg over wat gluten eigenlijk zijn. Gluten zijn eiwitten die voorkomen in verschillende soorten granen, namelijk in: tarwe, spelt, rogge en gerst. Er zijn ook granen die geen gluten bevatten, dit zijn: haver, maïs, boekweit, gierst, amaranth en teff. Let bij het kopen in de winkel wel op dat het brood helemaal uit die graansoort bestaat en niet dat het ingrediënten bevat waar wel gluten in zitten. Twijfel je? Dan kun je het beste zoeken naar een glutenvrije sticker die meestal op glutenvrije producten te vinden is.

Glutenvrij of glutenarm?

Ons broodjes zijn qua ingrediënten geheel glutenvrij, maar kunnen wel sporen van gluten bevatten omdat ze in een oven worden gebakken waar ook andere broden in gebakken worden. Hierdoor kan het dus zijn dat de broden na het bakken niet 100% glutenvrij zijn. Daarom worden ze op onze website ook gecommuniceerd als glutenarm, terwijl de ingrediënten wel helemaal glutenvrij zijn. Let dus goed op als je echt geen gluten mag binnenkrijgen, want dan zijn deze broodjes niet geschikt voor jou.

Glutenvrij broodje als lunch bestellen

Kies jij voor ons heerlijke glutenvrij belegd broodje? Dan wordt dat speciaal voor jou vers gebakken. Je kunt hetzelfde beleg kiezen als bij de ‘normale broodjes’. Je kunt ‘Petit Pain Glutenarm’ als optie kiezen bij alle belegde broodjes. We hebben in de omschrijving voor de zekerheid ‘glutenarm’ gekozen omdat het brood wordt gebakken in een glutenrijke omgeving.

Glutenvrij brood bij ontbijt of high tea bestellen

Naast lunchen kun je ook een high tea of brunch bestellen. Indien gewenst kunnen we daar in plaats van standaard broodjes ook glutenvrij haverbrood bij doen. Dit is ook mogelijk als je een (luxe) ontbijt wil bestellen met glutenvrij brood. Ook dit is alleen mogelijk voor de regio Drechtsteden! Let er wel op dat het mogelijk is dat het glutenvrije haverbrood in aanraking komt met ‘normaal brood’, waardoor je toch gluten binnen kan krijgen. Hoe doe je dit? Plaats je bestelling met de opmerking dat je graag haverbrood wil, dan zullen we hiervoor zorgen.

Wil je meer informatie over ons glutenvrije brood voor bezorging in de regio Drechtsteden? Neem dancontact met ons op.