4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 158 reviews)
Uitstekend75%
Heel goed20%
Gemiddeld4%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

Griezelige Halloween lunch

Griezelige Halloween lunch

Wil jij met Halloween wat leuks plannen met vrienden, familie of misschien wel collega’s? Maak dan zelf een griezelige Halloween lunch. Tijd om je kostuum weer uit de kast te halen en je helemaal klaar te maken voor trick or treat. Dat wil je natuurlijk wel doen met een volle maag. Het is natuurlijk ook super leuk om met je collega’s af te spreken om in Halloween stijl naar kantoor te komen en gezamenlijk te lunchen. Iedereen kan dan wat lekkers meenemen, wij geven alvast wat leuke tips om met hapjes een lunch te bereiden.

Halloween

Worstenbroodjes

Worstenbroodjes maken is super makkelijk en snel gedaan. Ideaal voor als je lekkere griezelige broodjes wil maken voor een grote groep. Het enige dat je hoeft te doen is witte puntjes halen, lange knakworsten en ketchup. Het idee is dat de knakworsten op bebloede vingers gaan lijken. Warm allereerst de knakworsten op in een steelpan. Maak met een dun mesje wat sneetjes in het midden van de knakworst, zodat het lijkt op het midden van een vinger. Vervolgens maak je de nagels door aan de voorkant van de knakworst horizontaal een stukje af te snijden. Spuit er wat ketchup overheen en je bebloede vinger worstenbroodjes zijn helemaal klaar.

Griezelige donuts

Donuts maken, klinkt lastig maar is prima te doen. Allereerst roer je in een kom 350 gr bloem, ½ tl zout, 50 gr suiker, 40 gr boter en 8 gr gist door elkaar. Voeg al roerend één ei en 165 ml melk toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Bol het deeg en doe het in een met olie ingevette kom, dek het af en laat het 1,5 uur in volume verdubbelen. Verdeel het deeg in 10 balletjes en druk een gat in het midden met je vinger. Maak er een donutvorm van en leg het op een met bakpapier beklede schaal. Laat de donuts een half uur rijzen. Verwarm ondertussen de olie in een pan of gebruik de frituurpan. Bak de donuts niet te heet (ongeveer 175 °C). Laat de donuts afkoelen en bekleed deze helemaal zoals je zelf wil met glazuur, suiker en andere halloween attributen.

Knakworst Mummies

Wat ook altijd lekker is, zijn de knakworsten in bladerdeeg. Bijna hetzelfde idee zijn de mummieworstjes! Allereerst verwarm je de oven voor op 200 °C. Strooi bloem over je werkblad en leg hier gestapeld het bladerdeeg op. Rol met een deegroller uit tot een lap van 30 x 30 centimeter. Snijd vervolgens het deeg in 20 reepjes. Wikkel met een bladerdeeglapje twee derde van het worstje in, laat een klein stukje leeg en wikkel de bovenkant in als een soort tulband. Doe dit met alle worstjes en bekleed de bakplaat met bakpapier. Op het bakpapier leg je de worstjes. Vervolgens klop je één ei los en bestrijk je het deeg hiermee. Bak de mummieworstjes ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Maak met een sateprikker en mosterd kleine oogjes op de mummies en klaar!

Pompoen eitjes

Wie kent het niet, een lekkere smeuiig gevuld eitje. Makkelijk om te maken en valt eigenlijk altijd wel in de smaak. Pompoen eitjes is eigenlijk precies hetzelfde, alleen tover je het eitje dan in tot een pompoen. Aller eerst kook je de eieren ongeveer 10 minuten hard. Koop eieren net voor de houdbaarheidsdatum, die zijn namelijk makkelijker te pellen. Snij alle eitjes door midden, haal het eigeel eruit en doe het eigeel in een bak. Prak het eigeel en voeg er één eetlepel mayonaise, één eetlepel yoghurt, één eetlepel mosterd, een snufje kerriepoeder en een snufje paprikapoeder aan toe. Lepel het eigeel voorzichtig in de eitjes en zorg dat het een rond bolletje wordt. Strooi er nog wat paprikapoeder overheen en steek een steeltje bieslook aan de bovenkant. Zo lijkt jouw gevulde eitje net een pompoen!

Nog wat gezonds erbij?

Wil je naast al deze lekkernijen ook wat groente erbij? Maak dan van paprika’s pompoenen! Net als een pompoen kan je een paprika ook uitsnijden tot een griezelig gezicht. Snijd de bovenkant van de paprika er af en haal de pitten er uit. Snijd met een dun mesje een eng gezicht uit de paprika. Snijd wat komkommer, paprika en wortel reepjes en doe deze in de uitgesneden paprika. De paprika die je hebt uitgesneden dient dan als een soort bakje, die kan je uiteindelijk natuurlijk ook lekker op eten. Wil je ook nog wat lekkers drinken bij de lunch? Bekijk dan wat je allemaal kan drinken tijdens de lunch.

Halloween