Wat drink je bij de lunch?

Wat drink je bij de lunch?

Bij de lunch wil je natuurlijk ook graag iets te drinken. Kies je dan voor zuivel? Of voor een verse smoothie? Wat we wel weten is dat de keuze ruim is. We geven tips om de keuze makkelijker te maken.

broodjes bestellen

Zuivel

Melkproducten leveren goede voedingsstoffen. Ze bevatten eiwit en zijn een bron van vitamines B2, B12 en calcium. Een glaasje melk bij de lunch is dus geen slecht idee. Calcium is, samen met vitamine D, belangrijk voor sterke botten en dit zou botbreuken kunnen voorkomen. Handig als dit je vaak overkomt! Net als alle producten is het wel belangrijk om niet te veel zuivelproducten te drinken. Hoewel melk veel goede voedingsstoffen heeft, heeft het ook verzadigd vet. Kies bijvoorbeeld voor de magere variant, deze bevat nagenoeg evenveel calcium en vitamine B12 als de ‘gewone’ variant, maar dan met minder verzadigd vet. 

Ben je lactose intolerant of niet zo’n fan van melk? Dan kun je beter een andere keuze maken. Gelukkig zijn er nog andere lekkere opties die je kunt drinken tijdens de lunch.

Smoothie

Een smoothie ziet er niet alleen leuk en kleurrijk uit, het is ook nog eens super lekker! Een smoothie is vaak gemaakt van verschillende soorten fruit en is lekker te combineren met de lunch. Het is wel belangrijk om er een stuk fruit bij te eten. Smoothies compenseren namelijk niet het losse fruit dat je op een dag moet eten. Het is wel belangrijk om een verse smoothie te drinken, je zou deze ook zelf kunnen maken. Let wel op, in smoothies zitten veel suikers. Ben je bezig met een gezond dieet? Of probeer je minder suiker binnen te krijgen, pak dan gewoon een stuk fruit. Wellicht zijn onze fruitboxen wel wat voor jou! 

Water 

Wist je dat het goed is om per dag ongeveer 1,5 tot 2 liter water te drinken? Het gezondste is om af te wisselen tussen water, thee en koffie zonder suiker, en zuiveldranken zoals halfvolle melk, karnemelk en yoghurtdranken of sojadrink. Hou je niet zo van de smaak van water? Probeer dan eens fruit in je water te doen. De smaak van het fruit trekt in het water. Zo zie je ook vaak citroen/limoen met wat takjes munt. Het is fris, lekker en je hebt minder het gevoel dat je water drinkt. 

Je kan ook een kop warme thee of koffie nemen, natuurlijk wel zonder suiker. De beste thee om te drinken is zwarte en groene thee. Wist je dat thee de bloeddruk verlaagd en het risico op een beroerte verminderd? Het advies is dan ook om drie koppen op een dag te drinken. Hou je meer van kruidenthee? Probeer dan eens losse kruiden in je thee te doen met een theezeef.

Geen drinken

Het klinkt gek maar ook niks drinken tijdens de lunch is geen slechte optie. Gedurende de dag is het wel belangrijk voldoende te drinken. Echter niet 20 minuten voor en na de lunch. Je lichaam kiest namelijk waar de voedingsstoffen heen moeten, als je water drink, verdunt alles en zou je voedingsstoffen mis kunnen lopen!

Ga voor afwisseling

De belangrijkste tip is dus; ga voor afwisseling. Eet en drink niet elke dag hetzelfde. Wanneer je per dag afwisselt krijg je andere belangrijke voedingsstoffen binnen. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je dieet! Bekijk ons diverse aanbod in drankjes eens en doe er inspiratie mee op! 

lunch drinken