Trakteren verbetert het humeur

Trakteren verbetert het humeur

Wist je dat traktaties erg gewaardeerd worden? Sterker nog, we zijn er dol op! Uit onderzoek van de universiteit van North Carolina blijkt dat snacks gelukkiger maken. Liggen er bijvoorbeeld lekkernijen klaar voor een vergadering, toont het aan dat het een positieve bijeenkomst zal zijn. Het zorgt voor een beter humeur.

trakteren

Tijd om even te socializen

Waarom is een traktatie nou zo leuk? Niet alleen omdat het lekker is. Een traktatie geeft een reden om even te stoppen met waar we mee bezig zijn. We kunnen even kletsen met collega’s, je deelt het moment samen. Kondig je traktatie bijvoorbeeld aan tijdens de koffiepauze. Iedereen wordt dan verplicht om even te stoppen met het werk en gezellig de traktatie op te eten. Het is een moment van ontspanning. Heb je nog traktaties over? Zet deze dan neer bij de koffie/thee automaat. Iedereen heeft dan de mogelijkheid om nog een ronde te halen.

Of juist lekker gezond

Hanteren jullie een gezonde stijl op werk? Of voel je jezelf prettiger bij een gezonde traktatie? Dan zijn er nog genoeg lekkere gezondere mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een heerlijke bananenbrood, eierkoeken of een hartige muffin. Je kunt ook een mix maken, zo is er voor ieder een keuze. Vind je het lastig om een variatie te maken? Bekijk eens onze traktatieboxen. Als je voor écht gezond wil gaan, kun je ook een lekkere fruitbox bestellen. 

Laat het je collega’s weten

Het is natuurlijk leuk als je traktatie een verrassing is. Echter heeft iedereen vaak al eten mee voor de dag. Je zou je collega’s een dag van tevoren kunnen melden dat je iets lekkers meeneemt, dan zouden je collega’s de keuze kunnen maken om iets minder eten mee te nemen voor die dag. Je zou ook een moment van de dag kunnen kiezen. Trakteer je in de koffietijd met lekkere koeken? Of ik de middag om jezelf en je collega’s een boost te geven voor de laatste uurtjes? Als je dit van tevoren aangeeft, is de kans ook groter dat jij binnenkort ook met de neus in de boter valt.

Voor welke traktatie ga jij?

Rekening houden met ieders dieet is lastig, maak het jezelf dus ook niet te lastig. Lekkernijen worden maar zelden afgeslagen. Het komt natuurlijk ook niet dagelijks voor dat er getrakteerd wordt. Je wilt natuurlijk ook niet te weinig hebben, wat voor traktatie kies je dan? Ga voor jezelf na wie je directe collega’s zijn. Werk je op een grote vloer met verschillende afdelingen, dan hoef je natuurlijk niet iedereen te voorzien van een luxe traktatie. Je zou voor je directe collega’s een moment kunnen inlassen om gezamenlijk koffie pauze te nemen en de lekkernij daaruit te delen. Wil je graag je indirecte collega’s ook voorzien van een lekkernij? Zet dan bijvoorbeeld een pak koeken neer bij de koffie/thee automaat. Wil je liever een variërende traktatie met verschillende opties? Bekijk ons heerlijke traktaties eens. Van heerlijke koeken, gebakken en flappen tot een traktatiebox voor elk wat wils.