4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 158 reviews)
Uitstekend75%
Heel goed20%
Gemiddeld4%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

Moederdag High Tea maken

Moederdag High Tea maken

Wil jij je moeder verrassen met een leuke activiteit in plaats van een materieel cadeau? Steek dan de handen uit de mouwen en bereid een lekkere High Tea voor. Gezellig samen genieten van verschillende theetjes en lekkere hapjes. Dat klinkt toch als het perfecte Moederdag cadeau voor 2022? Het is persoonlijk en je doet echt moeite om iets geweldigs voor jouw moeder neer te zetten. Daarnaast wil je natuurlijk laten zien hoeveel je om je moeder geeft. Genoeg reden om je best te doen en een leuke High Tea voor te schotelen. Lees de blog voor genoeg tips om van jouw Moederdag High Tea een succes te maken.

High Tea Moederdag

Wat is een High Tea?

High Tea is een fenomeen dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Alhoewel de High Tea zoals wij die in Nederland kennen in Engeland beter bekend staat als Afternoon Tea. Bij een High Tea nuttig je onder het genot van een warme kop thee diverse hapjes. Vaak drink je bij een High Tea meerdere koppen thee en heb je keuze uit verschillende theesmaken. Een belangrijk kenmerk van een High Tea is dat er zowel zoete als hartige hapjes worden geserveerd. De volgorde waarin de hapjes worden genuttigd kan je natuurlijk zelf bepalen, maar normaalgesproken begin je met hartig en eindig je met zoet. In principe zijn alle hapjes zowel zoet als hartig toegestaan bij de High Tea, het lekkerste is natuurlijk wel als de hapjes zelf worden gemaakt. Bovendien mogen de klassiekers : scones met clotted cream bij een goede High Tea zeker niet ontbreken.

Hoe maak je het tot een succes?

Onmisbaar voor een geslaagde High Tea zijn toch wel de verschillende heerlijke smaken van zoete en hartige hapjes. Daarnaast mag een divers aanbod van verschillende soorten thee zeker niet ontbreken. Naast het eten en drinken is de aankleding ook een belangrijk onderdeel van een High Tea. Hoe worden de hapjes en de thee gepresenteerd? Hierbij is een etagère de perfecte manier om de hapjes optimaal te kunnen presenteren. Je zet de etagère op tafel zodat iedereen kan pakken van wat hem of haar lekker lijkt. Ook is het leuk om de thee te serveren is een mooie theepot. Zo hoef je niet op te staan tijdens het proeven van de hapjes en kun je eenvoudig thee blijven bijschenken. Ook voor de Moederdag High Tea is het leuk om de tafel mooi op de dekken en aan te kleden. Leg bijvoorbeeld een sjiek tafelkleed over de tafel en gebruik kleurrijke servetten. Tot slot en zeker niet onbelangrijk, zorg voor kleine bordjes zodat je de hapjes tussendoor even kunt neerleggen.

Moederdag cadeau 2022

Organisatie

Het lijkt enorm veel werk om een High Tea voor te bereiden, echter valt en staat een succesvolle High Tea met een goede planning. Maak van tevoren een goede inschatting want dat is het halve werk. Ga je samen met je moeder High Tea-en? Ga dan uit van ongeveer 10 hapjes per persoon. Een hapje houdt in: een gerechtje dat binnen 2 tot 4 happen op is. Probeer niet uit te gaan van hoe meer, hoe beter. Dit resulteert namelijk in voedselverspilling en dat is hartstikke zonde. Wat betreft de verhouding van de hapjes kan je het beste ⅓ zoet, ⅓ hartig en ⅓ mild zoet aanhouden. Zo heb je van alles genoeg om te proeven. Tot slot: maak het jezelf niet te moeilijk. Je kan de hapjes vaak 2 à 3 dagen bewaren. Begin dus op tijd met inkopen doen en voorbereiden, zodat je niet alles op het laatste moment hoeft te doen.

high tea met bubbels

High Tea laten bezorgen

Lijkt een High Tea jou ook het perfecte Moederdag cadeau van 2022? Ga dan snel aan de slag met de tips en begin op tijd met de boodschappen. Heb je weinig tijd voor de voorbereidingen? Stop met aarzelen en bestel een Moederdag High Tea. Laat heerlijke ready to eat hapjes bij jou thuisbezorgen. Het enige dat jij nog hoeft te doen is zorgen voor warm water, aankleding en gezelligheid. Dat wordt gegarandeerd genieten.