4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 212 reviews)
Uitstekend74%
Heel goed20%
Gemiddeld5%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

Tips voor nieuwjaarsreceptie hapjes

Tips voor nieuwjaarsreceptie hapjes

Het nieuwe jaar gaat weer bijna van start. Veel mensen luiden het jaar in met een gezellige nieuwjaarsreceptie. Terugkijkend naar het afgelopen jaar, maar vooral kijkend naar de nieuwe mogelijkheden in het komende jaar. Klinkt allemaal heel gezellig en interessant.

Dit onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. Ben je even inspiratieloos voor lekkere hapjes bij een nieuwjaarsreceptie? Dan hebben wij leuke, maar vooral lekkere tips!

Nieuwjaarsreceptie

Bladerdeeg met roomkaas en honing

Lekkere bladerdeeghapjes doen het altijd goed op een nieuwjaarsreceptie. Een echte klassieker om te serveren. Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden met vulling, maar bladerdeeg hapjes met roomkaas en honing komen vaak naar voren als favoriet.

Daarnaast is het ontzettend makkelijk om klaar te maken. Begin met de oven verwarmen tot 180 graden. Leg ondertussen de bladerdeeg vellen op tafel en bedek deze vellen met 1 eetlepel roomkaas. Laat de zijkanten vrij, want de hapjes vouw je na het insmeren dicht.

Zodra de bladerdeeg vellen dicht zijn gevouwen smeer je deze in met een eierdooier.

Leg de hapjes 15 minuten in de oven. Na 15 minuten haal je ze uit de oven en smeer je ze in met honing. Eventueel kan je ook gebruik maken van amandelen. Die strooi je dan over de bladerdeeghapjes heen.

Flammkuchen

Een krokante bodem met een lekkere topping. Flammkuchen is een verrukkelijk gerecht voor een nieuwjaarsreceptie. Net als de bladerdeeg met roomkaas en honing zijn deze flammkuchen ontzettend makkelijk te maken. Er zijn veel verschillende soorten toppings die je kan gebruiken voor je flammkuchen. Wij hebben er 3 op een rijtje gezet.

Begin met de oven te verwarmen op 230 graden. Vervolgens rol je het flammkuchendeeg uit met bakpapier en al. Leg deze op de bakplaat en dan kan het feestje beginnen.

Wil je de echte flammkuchen klassieker maken? Smeer dan een laagje crème fraiche over het flammkuchendeeg. Verdeel daar halve ringen rode ui en gerookte spekjes overheen.

Bestrooi het geheel met zwarte peper. Tot slot doe je de flammkuchen 15 tot 20 minuten in de oven. Zo heb je de klassieke flammkuchen.

Voor een variatie met zalm beginnen we weer met een laagje crème fraiche. Leg daar groene asperges en halve ringen rode ui op. Verkruimel daar wat feta overheen en bestrooi het geheel met peper. Leg de flammkuchen 15 tot 20 minuten in de oven om het vervolgens te bedekken met gerookte zalm en gehakte bieslook.

Als laatste optie hebben we de flammkuchen met gedroogde ham. Begin weer met het smeren van een klein laagje crème fraiche. Verdeel over het flammkuchendeeg halve ringen rode ui en verkruimelde feta. Bestrooi het geheel weer met peper en bak de flammkuchen 15 tot 20 minuten in de oven. Na het bakken verdeel je de flammkuchen met rucola, gedroogde ham en gehalveerde druiven.

flammkuchen

Komkommerhapjes met zalm

De hapjes voor de nieuwjaarsreceptie zijn al redelijk gezond. Om het nog gezonder te maken hebben we als laatste tip komkommerhapjes met zalm. Snijd de komkommer in redelijk dikke plakjes. Besmeer de plakjes komkommer met een theelepel roomkaas.

Snijd vervolgens van de gerookte zalm nog kleinere stukjes. Leg deze op de roomkaas en voeg een beetje sesam toe. Tot slot maak je het af met een prikkertje en voilà, genieten maar.

komkommer hapjes

Meer handige tips?

Een nieuwjaarsreceptie wordt vaak gehouden op je werk samen met je collega’s.

Het komt helaas wel eens voor dat er collega’s vertrekken waar je uitgebreid afscheid van wil nemen. Daarvoor hebben wij een lunch gerelateerd blogje geschreven voor een afscheid van een collega. Hoef je helemaal geen afscheid te nemen, maar wil je de band opbouwen met je collega’s? Lees dan over de leukste activiteiten voor in je pauze.