4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 223 reviews)
Uitstekend74%
Heel goed20%
Gemiddeld5%
Slecht0%
Verschrikkelijk1%

Wat kun je het beste eten als lunch?

Wat kun je het beste eten als lunch?

Het is erg belangrijk om elke dag te lunchen: de lunch levert je namelijk voedingsstoffen en energie om de middag door te komen. Gezond lunchen hoeft niet moeilijk te zijn. Een gezonde lunch is ook wel een voedzame lunch vol voedzame ingrediënten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld voldoende vezels, groente en of fruit. In deze blog leggen we je graag uit wat je het beste kunt eten als lunch.

Lunch

Gezond lunchen zonder brood

In principe nemen we vaak een boterhammetje voor de lunch. Logisch, want het is immers lekker, handig en makkelijk om mee te nemen naar bijvoorbeeld kantoor. Toch is elke dag lunchen met brood (op lange termijn) niet goed voor je gezondheid. Brood bevat namelijk veel koolhydraten, met als resultaat dat je veel koolhydraten (en dus suikers) binnenkrijgt. Hierdoor kun je last krijgen van een middagdip, waardoor je rond de namiddag weer trek krijgt in iets zoets. Toch kunnen we het brood niet de schuld van dit alles geven: het beleg speelt immers ook een grote rol. Veelal wordt er gekozen voor beleg wat veel suikers bevat, zoals bijvoorbeeld hagelslag of chocoladepasta. Het is daarom het best om de boterhammen soms aan de kant te laten liggen en te gaan voor een ander alternatief. Wil je toch lunchen met brood? Ga dan voor volkoren brood met hartig beleg. Volkoren brood is namelijk de gezondere optie en zorgt voor een verzadigd gevoel en het bevat allerlei vezels, B-vitamines en mineralen. Uiteraard kun je dus ook gaan voor een volkoren wrap, volkoren roggebrood of volkoren knäckebröd. Zolang het volkoren is, is het gezond.

Wat is een gezonde lunch?

Een gezonde lunch bevat eiwitten, vetten en koolhydraten in de juiste balans. Officieel bevat een gezonde lunch zo’n 350 tot 550 kilocalorieën en minimaal 75 gram groente. Gezond lunchen is essentieel om je lichaam te voorzien van de nodige voedingsstoffen om energiek en gefocust te blijven. Een uitgebalanceerde lunch verbetert zowel de fysieke gezondheid als de mentale gezondheid. Neem daarom de tijd om een gezonde lunch te plannen en klaar te maken.

Waar bestaat een gezonde lunch uit?

Een gezonde lunch bestaat uit een stuk fruit en/of groente in de vorm van bijvoorbeeld een schaaltje rauwkost of een groentespread. Een drankje hoort er ook bij: denk aan een glas halfvolle melk, karnemelk,een glas water, een kop koffie of een kop thee zonder suiker. Daarnaast wil je ook een graanproduct in de lunch verwerken, zoals een snee brood of pasta. Als je voor brood gaat, voeg dan ook per snede een mespuntje vetstof (boter of margarine) toe. Ga voor één laag beleg voor twee sneden brood. Qua beleg kun je het best gaan voor hartig beleg in de vormen van magere toespijs (groenten of peulvruchten), een portie magere kaas, een gekookt eitje, gezonde sandwichspread of een dun sneetje verse vis, vlees of gevogelte. Natuurlijk moet zoet beleg eens in de zoveel tijd wel kunnen: kies dan voor schijfjes banaan of appel.

Op zoek naar gezonde lunch gerechten?

Ben je op zoek naar gezonde lunch gerechten? Bekijk dan onze tips voor een gezonde lunch op kantoor. Of bereid deze gezonde tussendoortjes voor.

Gezonde lunch bestellen

Het kan weleens lastig zijn om in de dagelijkse hectiek ook nog tijd te maken voor het voorbereiden van een gezonde lunch. Gelukkig kun je gemakkelijk gezonde lunch bestellen. Bestel bijvoorbeeld een gezonde salade en laat deze thuis of op kantoor bezorgen. Zo kun je toch met een gerust hart genieten van een gebalanceerde en gezonde lunch, zonder dat het veel tijd en moeite kost. Eet smakelijk!